Britta Bergström (S) är ordförande i utbildningsnämnden i Oxelösunds kommun. Hör henne berätta om situationen i utbildningsförvaltningen. Foto: SVT

Politikern om skolturbulensen i Oxelösund: Full respekt för oron

Uppdaterad
Publicerad

Den 22 januari framkom att utbildningsförvaltningen i Oxelösund gick mot ett underskott på 35 miljoner kronor. Efter omfattande besparingar på skolorna ser läget bättre ut ur ett ekonomiskt perspektiv. Samtidigt finns det en oro för att eleverna inte längre har möjlighet till det stöd de behöver efter att personal försvunnit från skolorna.

– Jag har full respekt för oron kring de eventuella förändringar som blir, säger utbildningsnämndens ordförande Britta Bergström (S).

Nu pekar underskottet mot ett minusresultat på 7 miljoner kronor. Sedan tidigare finns en överenskommelse om att utbildningsförvaltningen ska tillåtas gå med ett maximalt underskott på 15,7 miljoner kronor.

Moderaterna, som är i opposition i Oxelösunds kommun tycker att den styrande majoriteten borde vara mer försiktiga i sin strävan efter ekonomisk balans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.