Arkivbild. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nyköping drabbat av nya BMW-stölder

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag har två personer i Nyköping haft inbrott i sina bilar av märket BMW. I båda bilarna saknades ratten.

Vid klockan 06.00 tidigt på söndagsmorgonen fick polisen det första samtalet angående en stöld av en BMW-ratt. Det hade inträffat på Skördevägen i Nyköping. 

Fyra timmar senare ringde ytterligare en Nyköpingsbo till polisen angående ett inbrott i sin BMW som stod parkerad på Runebergsgatan, och även där saknades ratten. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 23 i går och klockan 09 i dag. 

– Det är så att de krossar sidorutan, öppnar bilen och monterar ut utrustning. I det här fallet gäller det rattar i båda fallen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Internationella stöldligor

Polisen tror att det rör sig om internationella stöldligor.

– Vi tror att det är internationella stöldligor som kommer hit just för att stjäla BMW-delar och sen lämnar de landet. Det kan röra sig om beställningsvaror, det är mestadels rattar som stjäls. Under en period hade vi ganska mycket Volvo-stölder, då var det strålkastare. Men nu har jag inte sett att det varit något annat än BMW. Det verkar vara väldigt fokuserat på BMW. 

För att vidta brottsförebyggande åtgärder själv har polisen några tips.

– Exempelvis DNA-märkning av utrustningen och att man ställer in bilen i ett låst garage om man har möjlighet. Rattkryckor gör det inte lika attraktivt heller. Men vi skulle väldigt gärna vilja gripa sådana här tjuvar på bar gärning, det är så klart det mest effektivaste, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.