Nyköpingsbo omhäktas misstänkt för våldtäkt mot barn

Publicerad

Under tisdagen omhäktades en man från Nyköping misstänkt för tre fall av grov våldtäkt mot barn och två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Den 53-årige mannen häktades i slutet av november misstänkt för våldtäkt mot barn. När omhäktningsförhandlingen hölls på tisdagen hade brottet rubricerats om som grovt.

– Den bedömningen gör jag utifrån uppgifter som har framkommit och även den målsägandes ålder, säger åklagare Rahima Ortac.

Samma person

Mannen misstänks även för två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Enligt åklagaren ska det handla om samma målsägande, en person som inte har hunnit fylla 15 år under tidsperioden som brotten ska ha begåtts, mellan 2014 och 2019.

Hur ställer sig den misstänkte till de nya brottsmisstankarna?

– Det kan jag inte gå in på, säger Rahima Ortac.

Omhäktningen gäller en månad framåt och enligt Rahima Ortac kommer utredningen att ta tid.

– Utredningen pågår och vi kommer att prioritera ärendet då det här ett mål med en häktad person inblandad. Jag kommer begära en månad eftersom jag vet att utredningen inte kommer att bli klar inom två veckor. Det är ett omfattande material och den misstänkte ska även förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.