Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör bolagets vd Jenny Keisu om varför valet föll på Nyköping, och vad hon tror om möjligheterna att hitta rätt kompetens i kommunen. Foto: X Shore och SVT

Elbåtsbolag etablerar sig i Nyköping – ska ge 100 nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska elbåtsbolaget X Shore ska öppna en ny stor båtfabrik i Nyköping. En etablering som kommer ge ett hundratal anställda, enligt företaget.

Elbåtsbolaget, med huvudkontor i Stockholm, ska placera sin verksamhet i delar av Eberspächers befintliga fabrikslokal. Bolaget räknar enligt kommunen med att i första skedet hyra cirka 12 000 kvadratmeter – och få en kapacitet på över 400 båtar per år i Nyköping.

– Vi har en förhoppning om att vi kommer bli fler än 100 anställda över tid men vi behöver redan nu rekrytera med omedelbar verkan, säger Jenny Keisu, vd på X Shore.

Påbörjat rekrytering

Företaget har redan börjat sin rekrytering där man söker ledare, ingenjörer, operatörer, montörer och lagerpersonal. Fabriken kommer successivt att tas i drift under 2021 och nå full industriell tillverkning av eldrivna fritidsbåtar under 2022.

– 100 nya jobb är viktigt för Nyköpings utveckling och passar bra in i vår profil som kustnära stad. Det är också väldigt kul att världens modernaste elbåtstillverkning hamnar i Nyköping, säger Urban Granström, kommunstyrelseordförande.

I videon hör du bolagets vd Jenny Keisu om varför valet föll på Nyköping, och vad hon tror om möjligheterna att hitta rätt kompetens i kommunen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer