Carina Bark, verksamhetsansvarig för hemtjänsten i Nyköping. Foto: SVT

Hemtjänsten: ”Det är oacceptabelt att det har inträffat”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi ser allvarligt på det som inträffat och tycker att det är oacceptabelt att det har inträffat i vår organisation, säger Carina Bark, verksamhetsansvarig för hemtjänsten i Nyköping.

Enligt Carina Bark har händelserna där personal förlöjligat brukare på det sociala mediet Snapchat polisanmälts. Inblandad personal är också avstängd under tiden som internutredningen pågår.

Samtal om bemötande

I den lex Sarah-anmälan som gjorts står det att ni ska föra samtal med medarbetare kring sekretess och bemötande. Är inte detta något man får reda på när man börjar jobba hos er?

– Det är absolut något man får reda på när man börjar jobba inom hemtjänsten. Men vi kommer att se vad utredningen visar, hur vi ska vidta fler åtgärder kring det här, säger Carina Bark.

Enhetschef fick veta

Hur händelserna kom till chefernas kännedom vill hon inte berätta, men uppger att det var en enhetschef som först fick informationen. Vad som kommer att hända med den inblandade personalen avgörs enligt Carina Bark när internutredningen är klar.

I videoklippet hör du Carina Bark berätta om brukarnas reaktion och om vad som gäller för medarbetare för publiceringar i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.