En trailerdragare körde in i vajerräcket på E20 utanför Strängnäs och vek sig. Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor på ishala vägar i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdag morgon och förmiddag varnar SMHI för plötslig ishalka i hela Sörmland. Redan under morgonen har räddningstjänsten ryckt ut på flera olyckor.

En lastbil körde in i vajerräcket på E20 utanför Strängnäs, mellan Biskopskvarn och Lunda i riktning mot Eskilstuna. Olyckan inträffade 07.47.

– Till en början var det totalstopp men nu har vi släppt på trafiken försiktigt förbi olyckplatsen. Det är halt och vi har kontaktat Trafikverket för att få ut extra halkbekämpning på platsen, säger Roger Erstedt, inre befäl på Räddningstjänsten Mälardalen.

Lastbilen har vikt sig och står ut mot skogen, men ingen person ska ha kommit till skada.

Vid klockan 9.30 meddelade polisen att vägen var avstängd och att trafiken leddes om från trafikplats Biskopskvarn, genom Strängnäs. Vid 11.30 öppnades vägen åter igen för trafiken, enligt Trafikverket.

Började läcka diesel

Efter att ha lämnat E20 under morgonen fick räddningstjänsten återvända till platsen vid 10.30 för att städa upp efter att lastbilen börjat läcka diesel.

– Vi har varit på flera dieselolyckor. Vid Tynäs naturreservat i Strängnäs var det en lastbil som körde in i något och skadade sin tank så att 100 liter diesel rann ut. Saneringarbetet är påbörjat där, berättar säger Roger Erstedt.

Personbil i sidoräcket på E20

Vid 05.34 larmades räddningstjänsten till E20 där en personbil glidit in i sidoräcket under bron vid Svistaavfarten. Ingen person ska ha kommit till skada.

Räddningstjänsten höll E20 avstängd i riktning mot Strängnäs i ungefär 20 minuter medan man hjälpte föraren att byta ett punkterat däck.

– Det var blixthalka när olyckan inträffade. Kör försiktigt och framförallt håll avstånd. Nu kan det bli riktigt besvärligt när det fryser på, säger Hans Tollbom, inre befäl på Räddningstjänsten Mälardalen.

Vid klockan 9 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka. Den här gången på riksväg 52 utanför Katrineholm i höjd med Eriksberg. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka. Polisen uppger på sin hemsida att föraren är förd till sjukhus för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.