Mäklaren Ellinor Mersin berättar att man ändrat rutinerna kring visningar. Foto: TT/SVT

Mäklare i Eskilstuna: ”Än så länge känns marknaden stabil”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu oklart om bostadsmarknaden i Sörmland kan komma att påverkas av det rådande coronautbrottet. Men för tillfället känns marknaden fortsatt stabil, berättar Ellinor Mersin, som är mäklare i Eskilstuna.

Bostadspriserna i Sörmland har stigit kraftigt under 2000-talet, men sedan coronaviruset började sprida sig i landet är nu framtiden oviss.

– Än så länge känns marknaden fortsatt stabil och vi ser inga drastiska förändringar på prisläget eller utbudet, säger Ellinor Mersin som är mäklare i Eskilstuna, men tillägger att det är svårt att sia om framtiden.

Digitala visningar

Hon berättar att det är fortsatt bra med spekulanter på visningarna, men att man har fått införa nya rutiner för visningarna. Bland annat har man slutat ta i hand och erbjuder istället handsprit. Spekulanter i riskgruppen erbjuds privata visningar.

– Vi fortsätter att hålla fysiska visningar men begränsar antalet visningsbesökare. För dem som önskar kan vi även erbjuda digitala visningar men vår uppfattning är fortsatt att folk vill besöka bostaden live för att få den rätta känslan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.