Av de fem personer som misstänkts för inblandning i domkyrkokuppen är en dömd och en åtalad. Förundersökningarna mot de övriga tre har lagts ner. Foto: SVT

Övriga utredningar i domkyrkokuppen läggs ner

Publicerad

Som det ser ut nu blir det inga fler åtal i domkyrkokuppen, förutom det mot 26-åringen. Övriga förundersökningar har lagts ner, det meddelar åklagaren Isabelle Bjursten.

Tidigare fanns det ytterligare tre misstänkta i utredningen kring domkyrkokuppen. Det handlar om två män, 24 och 46 år gamla, som misstänktes för grovt häleri samt en 35-årig man som misstänktes för grov stöld. Men nu är samtliga misstankar mot dem avskrivna.

– Jag vill vara tydlig med att i och med det här åtalet är det inga andra personer som utreds för en eventuell skuld i det här, säger åklagaren Isabelle Bjursten.

Misstankarna mot 46-åringen lades ner redan för en tid sedan och på torsdagen avslutade hon förundersökningen mot de andra två männen. Såvida inte förundersökningarna återupptas blir det alltså inga fler åtal i domkyrkokuppen i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kuppen mot domkyrkan i Strängnäs

Mer i ämnet