Man död efter smitningsolycka i Strängnäs – misstänkt inblandad bil hittad

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades mycket allvarligt skadad på Gorsingeholmsvägen i Strängnäs under torsdagseftermiddagen. Senare på kvällen meddelade polisen att mannen avlidit. Nu har polisen också funnit en bil som de misstänker har något att göra med dödsolyckan.

Polisens teori är att mannen, i 45-årsåldern, har blivit påkörd men ännu är det inte klarlagt hur olyckan har gått till.

– Det här är en mycket, mycket allvarlig olycka, sa polisens presstalespersson Dennis Johansson Strömberg under torsdagseftermiddagen.

Enligt honom har förbipasserande på Görsingeholmsvägen upptäckt en svårt skadad man intill vägen och larmat polis och räddningstjänst runt klockan 16.45 på torsdagen. När de kommer till platsen är mannen okontaktbar och transporteras omedelbart till sjukhus.

Oklart vad som har hänt

Enligt Johansson Strömberg arbetar polisen utifrån hypotesen att personen har färdats på cykel och har blivit påkörd. Det fanns dock ingen bilist eller förare av annat fordon kvar på platsen och själva händelseförloppet är oklart.

Händelsen utreds som vållande till annans död samt smitning från trafikolycka. Det finns ingen misstänkt i nuläget. Anhöriga har underrättats.

Bil kopplas samman med olyckan

Polisen har hittat en bil som de nu kopplar samman med olyckan. Bilen fanns på landsbygden utanför Strängnäs och togs sedan i beslag för ytterligare undersökning.

– Den uppvisade skador som gör att vi misstänker att den kan ha varit inblandad i den här olyckan, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.