Pappa dömd för ofredande – skickade porr till tonårssönerna

Uppdaterad
Publicerad

Pappan hade dålig kontakt med sina tonårssöner. Enligt honom själv skickade han snuskiga bilder till sönerna för att ”ha en kommunikation med dem”. Nu har han dömts för ofredande.

Av domen mot pappan framgår att han haft dålig kontakt med sina tonårssöner i Eskilstuna. Men han erkänner att det var dumt gjort att skicka meddelanden till barnen som bland annat innehöll porr. Han såg det som skoj och trodde sönerna ”kunde ta sådant”.

Hålla kontakten

Enligt honom försökte han hålla kontakten med sönerna genom att bland annat skicka bilderna.

Men de båda sönerna tyckte inte det var speciellt kul att få bilderna och menar att de försökt säga till pappan att sluta. Samtidigt har det varit jobbigt eftersom de också vill ha en kontakt med sin far, enligt domen.

Ofredande

Bilderna ska ha skickats vid olika tillfällen mellan åren 2018 och 2020.

Nu har pappan dömts att betala dagsböter för att ha gjort sig skyldig till ofredande. Han ska dessutom betala vardera 5 000 kronor i skadestånd till sina barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.