Josef Nsumbu är pastor i St: Eskils församling och har stöttat familjen till den tonårspojke om sköts till döds den 17 september. Hör honom berätta om sina tankar kring händelsen i klippet ovan. Foto: Lars Adolfsson/SVT

Pastorn efter dödsskjutningen i Eskilstuna: ”Samhället har misslyckats”

Uppdaterad
Publicerad

Sorg och rädsla. Det har pastor Josef Nsumbu mött bland unga i Nyfors efter dödskjutningen. Och han menar att hela samhället nu måste vakna – på flera plan.

– Jag ser hur aggressiva vi har blivit i samhället när vi pratar med varandra. Jag kom till Sverige 1990 och jag ser en jättestor skillnad på hur samhället är nu.

Över en vecka har gått sedan en 16-årig pojke sköts ihjäl på öppen gata i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Josef Nsumbu och hans församling har sedan händelsen stöttat den drabbade familjen. Han säger att samhället har misslyckats och efterlyser nu ett större vuxenansvar för att liknande händelser inte ska inträffa igen.

Hör Josef Nsumbu berätta om sina tankar och känslor kring dödsskjutningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet