Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen fick flera larm under natten till söndagen om höga smällar i området Lagersberg i Eskilstuna. Foto: Pontus Stenberg

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har hittats skottskadad i ett trapphus i området Lagersberg i Eskilstuna, uppger polisen. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.

Strax efter klockan 01 natten till söndag larmades polisen till en adress i området Lagersberg i Eskilstuna efter att allmänheten hört höga smällar. Samtidigt fick polisen in uppgifter om en skadad person i samma område.

På platsen anträffades en skottskadad man i 30-årsåldern i en trappuppgång till ett flerfamiljshus. Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Hans skador bedöms som allvarliga. Ytterligare detaljer kan vi inte lämna i nuläget, säger Marcus Anefur, presstalesperson hos polisen.

En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.

Stor insats pågår

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen arbetar med att samla in information från framför allt vittnen. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

– Det pågår mycket verksamhet på brottsplatsen och även på andra platser med övriga delar i ärendet, säger Marcus Anefur.

Vid 08-tiden på söndagsmorgonen var polisen fortfarande på plats i området.

Förra helgen inträffade två skjutningar i Eskilstuna; en dödskjutning i stadsdelen Skiftinge på fredagskvällen, och en skjutning i stadsdelen Nyfors på lördagskvällen där en pojke fick livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.