Problemen med inställda tåg fortsätter. Under fredagen ställs ett 20-tal avgångar in som berör Sörmland. Foto: Pressbild

Personalbrist hos SJ – 20 inställda avgångar

Uppdaterad
Publicerad

SJ ställer in ett 20-tal avgångar i Sörmland under fredagen på grund av personalbrist. Resenärer på linjerna Linköping–Sala, Stockholm–Hallsberg och Stockholm–Arboga påverkas främst.

Enligt SJ:s presskontakt Stefan Holmlund är det ett ökat sjukdomsläge som ligger bakom personalbristen.

– Den senaste veckan har det gått upp mer än vi kunnat förutspå.

Det är framförallt avgångar på fredagseftermiddagen som ställts in och SJ uppmanar nu människor att jobba hemifrån om det är möjligt eftersom risken för trängsel på tågen är större med anledning av de inställda avgångarna.

– Utöver det rekommenderar vi resenärer att hålla sig uppdaterade på hemsidan. Vi gör just nu vad vi kan för att säkra att tågen ska kunna gå som vanligt igen så snart som möjligt men har svårt att bedöma hur det kommer att se ut kommande dagar, säger Stefan Holmlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.