Polis hittade vapen i gränd i centrala Nyköping – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag hittade polisen ett pistolliknande föremål i en gränd efter att ha kontrollerat några personer som de kände igen i centrala Nyköping. Två män greps och de sitter nu anhållna misstänkta för grovt vapenbrott.

Det var vid klockan 00.54 som polisen befann sig på S:t Annegatan i centrala Nyköping för att kontrollera några personer de kände igen. 

– Vi snurrade runt i centrum som vi brukar göra på nätterna och såg några personer som vi kände igen och tänkte att vi skulle kontrollera dem. En person försvann in i en gränd och kom tillbaka, när han kom tillbaka visiterade vi honom men hittade inget, säger polisens presstalesperson Björn Öberg. 

Fann pistolliknande föremål i en gränd 

Personen som gick in i gränden, en man i 25-årsåldern, lämnade platsen efter visitationen. Men en man i 20-årsåldern var kvar. 

– Sen kollade vi i gränden och hittade vapnet. På något sätt så ska den andre mannen visat tecken på att han blev nervös av vår närvaro, han hade ett avvikande beteende helt enkelt.  

Vad vet ni om vapnet? 

– Vår uppfattning i nuläget är att det verkar vara en skarpladdad pistol, men den ska analyseras.

Greps och anhölls

Mannen som stod kvar greps på plats och den äldre mannen kunde polisen gripa senare, båda är misstänkta för grovt vapenbrott. 

– Vi ska hålla flera förhör och båda personerna har anhållits, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.