Polisen: Det verkar röra sig om en koordinerad attack

Uppdaterad
Publicerad

De många bränder som bröt ut under söndagskvällen i Eskilstuna verkar ha varit del av en koordinerad attack.

Det säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik i SVT:s Morgonstudion.

– De tre personerna som har gripits är tidigare straffade för bland annat narkotikabrott så det är väl inte långsökt att tro att det kan finnas en koppling till gängkriminalitet, säger han.

SVT:s reporter Otilia Bogen är på plats i Eskilstuna och berättar att bränderna startade på söndagskvällen efter att polisen fått ett larm om en beväpnad man.

– Det kan ha varit en form av falsklarm eller avledningsmanöver tror polisen, för de har inte hittat en sådan person vad vi känner till, säger hon och fortsätter.

Brandattacker i eskilstuna

– Strax därefter började brandlarmen komma in på löpande band. Det är nog inte många Eskilstunabor som har missat vad som härnt. Det plingade vilt i telefonernas sos-app och cirkulerade helikoptrar i centrum, säger hon.

Kan finnas koppling till gängkriminalitet

Enligt polisen rör det sig om cirka 20 bränder, varav de flesta bilbränder. Under natten greps och anhölls tre personer som misstänks vara delaktiga i bränderna.

Nu misstänker polisen att det kan röra sig om en koordinerad attack.

– De tre personerna som har gripits är tidigare straffade för bland annat narkotikabrott så det är väl inte långsökt att tro att det kan finnas en koppling till gängkriminalitet, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik i SVT:s Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattacker i eskilstuna

Mer i ämnet