En frisörsalong på Söder i Eskilstuna träffades av flera skott sent på kvällen den 3 juni. Polisen tror dock inte att själva salongen, eller dess personal, var måltavlan. Foto: Pontus Stenberg

Polisen om skjutningen på Söder i Eskilstuna: Frisörsalongen inte måltavlan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror sig veta vem som var måltavlan för skjutningen på Söder i Eskilstuna sent på lördagskvällen.

– Han var kvar i närområdet när polisen kom till platsen, säger Christer Sjöqvist, tillförordnad chef för utredningssektionen hos polisen.

Utredningen har visat att varken lokalen eller personer kopplade till den var måltavlor. I stället tror polisen att det var en man i 30-årsåldern som skotten var ämnade för.

Han är sen tidigare känd av polisen och påträffades inte långt från salongen en stund efter skjutningen.

Polisens teori är att gärningspersonen eller personerna sköt mot honom, och att salongen träffades av en slump eftersom det råkade vara där han befann sig.

Polisen misstänker konflikt mellan kriminella nätverk

Mannen själv nekar dock till att ha blivit beskjuten.

– Vi tror att det här har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella nätverk, säger Christer Sjöqvist.

Polisen tror att den eller de som sköt lämnade platsen i en bil, och vill gärna ha kontakt med vittnen som kan ha sett en bil lämna området kring Lohegatan vid 23-tiden på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.