Medpassagerare hörde hur några personer på tåget mellan Stockholm och Eskilstuna planerade brott. Foto: TT

Polisen ingrep på tåg – fyra män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Med dragna vapen sökte polisen i Eskilstuna igenom ett tåg på söndagskvällen. Det var passagerare på tåget som larmat om en grupp personer som suttit och pratat om brott de skulle begå.

Det var vid 17-tiden som tåget från Stockholm rullade in på perrongen i Eskilstuna. Ombord fanns några personer som enligt medpassagerare hade suttit och förberett brott tillsammans.

– Man har överhört samtal om utpressningsförsök och lösa planer om brott, säger Lars Franzell, chef för enheten för grova brott i Eskilstuna. 

När tåget stannade på tågstationen ingrep polisen genom att ta sig ombord och genomsöka tåget med dragna vapen. Fyra personer greps och alla är kända av polisen sedan tidigare, enligt polisen.

De anhölls senare och är misstänka för försök till utpressning alternativt olaga hot. Under dagen ska männen förses med försvarare och förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.