Polisen har gjort avspärrningar vid tågstationen. Foto: Henrik Säll / SVT

Polisen misstänker koppling mellan skjutning och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen misshandlades en man i Fröslunda. En halvtimme senare larmas polisen till järnvägsstationen, där en person skjutits i benet och ytterligare en person misshandlats. Polisen misstänker att de två fallen kan ha ett samband.

Vid 17-tiden på måndagen får polisen ett samtal om en misshandel i Fröslunda. På platsen upptäcks blodspår och en 23-årig man med skador i ansiktet förs med ambulans till sjukhus.

En halvtimme senare larmas polisen till järnvägsstationen i Eskilstuna, där två skadade personer hittas på Nyforssidan.

En 16-årig kille har skador i ansiktet och en 20-årig man har blivit skjuten i benet.

Många vittnen

– Det kan finnas en koppling mellan misshandeln i Fröslunda och det som en halvtimme senare sker vid centralstationen, säger Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Det är tidpunkterna och det faktum att det har rört sig flera personer på de båda platserna som gör att polisen misstänker att händelserna har ett samband.

”Otroligt många uppgifter”

– Det kommer in otroligt många uppgifter när det händer sådant här och de tar tid att sammanställa.

Än så länge har polisen ingen misstänkt. Både vittnen och målsägande ska förhöras. De drabbade personerna uppges inte vara allvarligt skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.