Vid området där kvinnan hittades död på söndagen ligger nu ljus och blommor. Foto: SVT

Polisen om döda kvinnan: ”Vi kartlägger hennes senaste dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter utredningen kring den 27-åriga kvinnan från Eskilstuna som hittades död under söndagseftermiddagen. Men polisen kan fortfarande inte gå in på vad det är som gör att man misstänker mord.

Polisen har under måndagen fortsatt utredningen med att hålla förhör med personer i den 27-åriga kvinnans närhet.

– Vi försöker bilda oss en uppfattning av vad som har hänt och försöker kartlägga händelseförloppet och den här kvinnans förehavanden de senaste dagarna, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisen i region Öst.

Det var oklarheter kring kvinnans död som gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord.

”En grund för brottsmisstanke”

– Det finns en grund för brottsmisstanke, men det är inget vi kan gå in på i nuläget eftersom det skulle kunna påverka utredningen och kanske till och med kunna hjälpa den som kan ha gjort det här brottet, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Polisregion Öst.

Kvinnans kropp ska nu obduceras.

– Vi hoppas att det kan ge svar som rätar ut lite frågetecken i utredningen, säger Björn Öberg.

Den 27-åriga kvinnan anmäldes försvunnen till polisen i fredags. Förundersökningen leds av polisen, då det inte finns någon misstänkt.

Sammanställer spår

– Den tekniska undersökningen ute på platsen är avklarad. Nu arbetar vi med att sammanställa det material som vi har samlat in. Om det behövs skickar vi spår till Nationellt forensiskt centrum för analys, säger Thomas Agnevik.

Vad det är för spår kan polisen inte heller gå in på i nuläget.

Polisen kan inte heller i nuläget säga om fyndplatsen också är den plats där man misstänker att kvinnan bragts om livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.