Platsen där kvinnan hittades spärrade under söndagen av. På måndagen la anhöriga och vänner blommor på platsen. Foto: SVT

Polisen: Troligen inget brott bakom 27-årings död

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-åriga kvinna som hittades död i utkanten av Eskilstuna i söndags har nu obducerats. Enligt polisen visar den preliminära rapporten inget som tyder på att döden orsakats av annan person.

Vad som orsakade kvinnans död är dock fortfarande oklart. Enligt ett pressmeddelande från polisen återstår nu rättskemisk och mikroskopisk undersökning innan det slutgiltiga obduktionsprotokollet utfärdas.

Kvinnan hade varit försvunnen i flera dagar innan hon i söndags hittades av en privatperson. Platsen spärrades då av och polisen inledde en förundersökning om mord, då dödsorsaken var oklar.

”Mordutredningen fortsätter”

Och trots det preliminära beskedet fortsätter nu utredningen.

– Mordutredningen fortsätter eftersom att vi inte har något slutgiltligt protokoll från obduktionen. Vi vet ännu inte dödsorsaken, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Det slutgiltliga protokollet väntas komma om ungefär två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.