Polisen kopplar ihop mordet med en tidigare skottlossning i Eskisltuna. Foto: Pontus Stenberg

Polisen ser samband mellan mord och tidigare skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningen på Östermalm i Eskilstuna kan vara kopplad till skottlossningen på bensinmacken OKQ8 på Västergatan några dagar tidigare. Det uppger källor till SVT Nyheter Sörmland. Offret och de misstänkta ska också ha stämt möte på mordnatten.

Det var natten till måndagen den 15 oktober som en 29-årig man sköts till döds i området Östermalm i Eskilstuna. Tre personer har gripits, två har häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet.

Några dagar tidigare hade en man i 30-årsåldern skadats allvarligt efter skottlossning i närheten av en bensinmack på Västergatan. Två män har häktats för det brottet.

Dödsskjutningen på Östermalm

Utreder samband

Polisen utreder ett samband mellan de båda brotten. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Sörmland var det 29-åriga mordoffret bekant med personer som misstänks vara inblandade i skottlossningen.

Lars Franzell, chef för polisens avdelning för grova brott, vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi undersöker naturligtvis kopplingar med alla de skjutningar som varit, men om vi hittat några är inget jag kan kommentera, säger han.

Stämde möte

SVT har också fått uppgifter om att 29-åringen och de män som nu sitter häktade misstänkta för mordet hade stämt möte på mordnatten. Lars Franzell vill varken bekräfta eller dementera.

– Jag kan inte gå in på detaljer överhuvudtaget eftersom det kan förstöra utredningen, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Östermalm

Mer i ämnet