Enligt vittnen ska händelsen i Tuna park ha slutat med att de vapenförsedda männen, som färdades på en röd moped, körde ut genom dörrarna vid mattorget och försvann i riktning mot Kronskogen. Foto: SVT

Polisen söker röd moped och vapenhotad kvinna efter dramat i Tuna park

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen körde en moped med två personer in i gallerian Tuna Park i Eskilstuna. Polisen söker nu uppgifter om mopeden och vill komma i kontakt med en kvinna som hotades med vad som enligt vittnen såg ut som ett avsågat hagelgevär.

Händelsen i Tuna park skapade oro och panik under tisdagen. Ett vittne som SVT Nyheter Sörmland talat med säger att händelsen förde tankarna till terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017.

– Vi har flera vittnen som pratar om att de hade ett vapen. Man pratar om ett gevär med två pipor. Det kan ha varit ett avsågat hagelgevär. De ska ha hotat två personer med det. En kille försökte ställa sig i vägen för mopeden när den skulle köra ut vid mattorget och då hotade de honom.

Kvinna hotades

– Sen är det också en kvinna som hotats och henne skulle vi vilja komma i kontakt med. Både för att få mer information, men framför allt för att höra hur det är med henne, säger polisens förundersökningsledare Anders Wigholm.

Han vill att kvinnan ringer honom på telefonnummer 010-566 92 41.

Körde genom Kronskogen

Enligt Anders Wighom ska mopeden ha kört in i gallerian vid entré 2 och ut vid mattorget.

– Sedan har den tagit vägen genom Kronskogen och kommit ut vid Marielunds äldreboende. Den sista uppgiften vi har är att den såg vid korsningen Krongatan/Moa Martinssons gata.

Mopeden ska ha varit röd med svarta detaljer och personerna på den ska ha varit mörkt klädda och haft mörka hjälmar med visir så att ansiktena skymdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.