Foto: SVT

Politikernas svar: ”Vi har stor förståelse”

Uppdaterad
Publicerad

Överläkare och verksamhetschefer har de senaste veckorna undrat hur Mälarsjukhuset ska klara sjuksköterskebristen. Politikerna svarar att det är åtgärder på gång.

Det är verksamhetschefen på infektions- och lungkliniken som fått ett mejlsvar undertecknat Monica Johansson (S), Jacob Sandgren (S) och Fredrik Lundgren (L). Verksamhetschefen skriver om hur kliniken kommer att sakna 19 av 31 sjuksköterskor mot slutet av augusti.

Varpå politikerna svarar:

Vårdupproret

”Vi har stor förståelse för att det på många kliniker och enheter i den sörmländska sjukvården är en pressad arbetssituation.”

Förslag till hösten

De påtalar även att de har slutit en överenskommelse med vårdförbundet för att göra sjuksköterskornas arbetsmiljö bättre. Landstingsdirektören har även fått i uppdrag att ta fram förslag på hur man kan utveckla sjukvården.

”Hans slutsatser med förslag till åtgärder ska redovisas för landstingsstyrelsen den 20 september.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdupproret

Mer i ämnet