Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör tf divisionschefen Birgitta Barkne Nilsson om motiven till att mottagningen läggs ner – och var patienterna kommer att behandlas i stället. Foto: TT/Arkiv

Postcovidmottagningen i Sörmland stänger – för få patienter

Uppdaterad
Publicerad

Postcovidmottagningen i Sörmland kommer att stängas vid årsskiftet. Det är för få patienter som behöver vård och resurserna ska omfördelas dit de anses behövas mer.

Mottagningen öppnade i september 2021 på Nyköpings lasarett, men det blev inte så många patienter som befarats. De senaste månaderna har det varit ett tiotal patienter och regionen har nu beslutat att stänga ner mottagningen vid årsskiftet.

– Det är väldigt få remisser som kommer in. Det kan vi lösa på ett annat sätt, säger Birgitta Barkne Nilsson, tillförordnad chef för division medicin.

Patientgruppen får annan vård

Birgitta Barkne Nilsson tror inte att den erfarenhet och kunskap som samlats in under pandemin gällande de här patienterna tappas bort.

Tror du era patienter känner oro att mottagningen försvinner?

– Jag tycker inte att man ska känna någon oro, vi kommer att ta hand om den här patientgruppen på olika sätt i hälso- och sjukvården.

Här ska patienterna med postcovid behandlas i stället – hör i videoklippet ovanför

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet