Två olyckor på E4:an utanför Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Två avkörningar i snökaoset på E4

Uppdaterad
Publicerad

Snön vräkte ner utanför Nyköping. Många trafikanter på E4:an med sommardäck överraskades av det hala väglaget vid lunchtid under torsdagen.

En personbil gick vid lunchtid av vägen utanför Estlöts gård på grund av det svåra väglaget som råder just nu, något som SMHI gick ut med en varning om redan under onsdagen. Och strax efter lunch inträffade ytterligare en olycka på E4:an då en personbil voltade utanför Lästringe, en halvmil från den första olyckan.

– Det är ett mycket bökigt väglag och många trafikanter är ju inte beredda på att köra i vinterväglag med sommardäck, berättar Benny Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten vid Sörmlandskusten, för SVT Nyheter Sörmland.

Uppmanar till lugn

Efter den första olyckan stängdes E4:an av i båda körfält, men kunde öppnas bara en kort stund senare. Och nu efter den andra olyckan har norrgående körfält stängts av helt.

– Vi måste göra så med tanke på att det är den andra olyckan på kort tid nu i samma område. Och så måste bärgaren komma till då bilen ligger i mittrenen, säger Benny Svensson.

Benny Svensson uppmanar alla trafikanter i området att ta det lugnt när de passerar det olycksdrabbade området.

– Tänk på att hålla avstånden och sänk hastigheten, särskilt för dem som har bytt till sommardäck, säger Benny Svensson.

Inga allvarliga skador

Föraren vid den första olyckan har klarat sig utan någon allvarlig skada. Han skjutsades av polisen till sjukhuset för en kontroll. Föraren i bilen som voltade är ok enligt Benny Svensson.

– Han kunde kravla sig ur bilden själv och ambulansen har nu kört honom till sjukhuset för en observation, avslutar Benny Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.