Foto: Pontus Stenberg

Väg 53 stängdes av efter dubbla olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det råder ishalka och kaos på väg 53 efter två trafikolyckor. Och vägen stängdes av under några timmar.

Det var vid 15-tiden som en frontalkrock inträffade mellan två bilar och kort därefter åkte en lastbil ner i diket 500 meter från platsen där bilarna frontalkrockade. Det har gjort att väg 53 nu är avstängd, vid Husby norr om Nyköping.

– Jag kom precis från 53:an vid Husby och där var det kaotiskt. Bilarna gled i diket, säger Benny Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten vid Sörmlandskusten, till SVT Nyheter Sörmland vid 17-tiden.

Han tillägger sedan:

– Men folk har nog börjat inse att man bör hålla igen på farten. Det är väldigt moddigt och hugger modden tag i bilen så sticker den i väg, säger Benny Svensson.

Vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, Lennart Ahlin, meddelar vid 18.30-tiden attväg 53 inte längre är avstängd och att det råder full framkomlighet på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.