Bland annat använde sig polisen av en helikopter i jakten på rånarna. Hör vad SVT:s reporter sa på plats strax efter rånet. Foto: SVT

Två gripna efter rånet mot butiken i centrala Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Rånare slog till mot en butik i centrala Eskilstuna på fredagsförmiddagen och drygt två timmar senare kunde två misstänkta gripas efter att polisen fått hjälp utav allmänheten.

– Att vi har det stödet är så himla skönt, det blir ofta avgörande då vi inte kan vara på alla platser själva. Det värmer i hjärtat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det var vid 10.40-tiden som polisen larmades till ett misstänkt butiksrån på Alva Myrdals gata i centrala Eskilstuna.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik hade två misstänkta personer synts i anslutning till butiken. Om båda varit inne i den är oklart. Det är också oklart om fler än så varit inblandade i händelsen. Det finns än så länge inga uppgifter om att vapen förekommit.

Enligt Agnevik ska rånarna ha fått med sig, troligtvis en större mängd, tobaksvaror. Om de fått med sig pengar är än så länge oklart.

Polisen tog upp jakten efter de misstänkta gärningsmännen och en misstänkt flyktbil, bland annat med hjälp av helikopter.

– Det var nog mest tur att vi hade tillgång till den just nu, säger Thomas Agnevik.

Två misstänkta gripna

Vid 13-tiden meddelade polisen att de lyckats gripa två misstänkta. En man i 40-årsåldern och en i 35-årsåldern.

– Den första greps på Stenkvistavägen och den andra på Haleniigatan. Jag tror att båda greps utomhus. Vi har fått så enormt bra hjälp utav allmänheten, tack vare tips och god hjälp har vi lyckats med sökandet. Att vi har det stödet är så himla skönt, det blir ofta avgörande då vi inte kan vara på alla platser själva. Det värmer i hjärtat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. 

Polisen har även gjort flera viktiga fynd under insatsen.

– Delar utav rånbytet har vi hittat, om det kan saknas något vet vi inte riktigt. Sen har vi hittat andra viktiga föremål som klädesplagg som kan vara till nytta i utredningen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.