Här har de våldsamma rånen skett. Foto: SVT Design

Rånvåg i Eskilstuna – polisen ser ett samband

Uppdaterad
Publicerad

På fyra dagar har polisen fått in sex anmälningar om rån och man jobbar utifrån teorin att alla brott begåtts av ett gäng på uppemot tio personer.

Det handlar om gärningsmän i tonåren och polisen misstänker att de kommer från samma eller i närheten av det geografiska området där brotten har begåtts.

– De är på jakt efter mobiltelefoner och går på målsägande som för det mesta är yngre personer, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare på polisen i Eskilstuna.

Liknande tillvägagångssätt

Gärningsmännen har vid flera av brotten använt samma tillvägagångssätt. De har ropat på personer och när dessa inte stannat så har man sprungit ikapp dem och gått till attack. Knivar har använts under flera av fallen, blandat med hot.

– Det pågår ett intensivt arbete just nu. Vi försöker sätta ett samband, hålla förhör och gör teknisk undersökning av övervakningsfilmer, säger Fredrik Hedlund.

Gårdagens rån är det enda rånet som inträffat under de senaste dagarna som polisen inteknyter samman med resten av brotten. Här har det istället handlat om en ensam gärningsman och ett annat geografiskt område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.