Nyköpings tingsrätt dömer mannen till ett års fängelse efter att han bland annat nästan kört på en polis. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Rattfyllerist körde nästan på polis – döms till ett års fängelse

Publicerad

Den kraftigt påverkade mannen som i slutet av mars höll på att köra på en polis på en parkering i Katrineholm döms nu till fängelse.

Det var den 24 mars som en polispatrull befann sig på Fabriksgatan i centrala Katrineholm när de fick tips om en berusad man som kom körandes på en parkeringsplats intill. En av poliserna ställde sig i vägen och gjorde stopptecken, men mannen ska ha accelererat och kört rakt mot henne.

Polisen fick hoppa undan för att inte bli påkörd och Nyköpings tingsrätt bedömer att det fanns en risk för svår kroppsskada om polisen inte hunnit undan bilen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, erkänner de grova brotten rattfylleri och olovlig körning, men förnekar försök till grov misshandel.

Tingsrätten dömer mannen till ett års fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på 10 000 kronor till den drabbade polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.