– Vi ville så väl och verkligen nå ut men här gick vi för långt, säger Maria Kalrsson, kommunikationsdirektör på Region Sörmland. Foto: SVT/Region Sörmland

Regionen JO-anmäld efter vaccininlägg på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Region Sörmland har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, för ett Facebookinlägg som uppmanat personer att tagga andra som inte vaccinerat sig. Anmälaren anser att texten bryter mot dataskyddsförordningen, GDPR, och hur personuppgifter får hanteras. 

Inlägget publicerades i slutet på augusti och syftade till att få fler unga män att vaccinera sig mot covid-19. I inlägget uppmanades personer att tagga andra som behövde påminnas om sin vaccination.

– Vi ville så väl och verkligen nå ut men här gick vi för långt. Jag vill passa på att be om ursäkt. Vi har dragit lärdom och ska inte göra om samma misstag, säger Maria Karlsson, kommunikationsdirektör i Region Sörmland.

Inlägget togs ned efter att flera följare reagerat på texten.

JO vill nu ha Region Sörmlands syn på händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.