Små olikheter i partiernas budgetar i Sörmland – ändå kan valet göra stor skillnad

Uppdaterad
Publicerad

Många väljare inte vet vad de olika partierna i regionen står för. Det visar en Novus-undersökning som SVT låtit göra. Och i region Sörmland skiljer det mycket litet mellan majoritetens och oppositionens budgetar.

• I videoklippet ovanför hör du SVT:s reporter Otilia Bogen om de små skillnaderna i politiken och om varför det ändå kan spela stor roll vem som har makten.

Här läser du hela granskningen av Region Sörmland som SVT Sörmland har gjort i samarbete med Uppdrag granskning och som har publicerats de senaste veckorna.

Få vet skillnaderna

En Novus-undersökning som SVT har beställt visar att allmänheten i Sverige har liten kunskap om de olika partiernas inriktning i regionerna.

På frågan ”Om du fick en fråga om vad som skiljer partierna åt i sjukvårdsfrågor på regionnivå – tror du att du skulle kunna ge ett svar?” svarar 70 procent nej medan 27 procent svarar ja. 1 procent svarar att de inte vet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Sörmland

Mer i ämnet