Elias Eshou och Hala Waratha kom till Eskilstuna från syriska Aleppo tillsammans med barnen Elian och Christian för fyra år sedan. Foto: Lisa Selander/SVT

Så firades nationaldagen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Elvaårige Elian Eshouh och hans bror sexårige Christian är två av drygt 1100 Eskilstunabor som fick svenskt medborgarskap förra året. På nationaldagen tog de emot sina medborgarskapsbevis.

För fyra år sedan flydde familjen från den syriska staden Aleppo, och hamnade i Eskilstuna. På nationaldagen tog bröderna Elian och Christian emot sina bevis på att de är svenska medborgare. Pappa Elias och mamma Hala får vänta ytterligare ett år.

– Det var svårt med språket i början men nu har vi fått jobb och våra barn trivs så bra här, säger mamma Hala Waratha.

En ny undersökning från World Values Survey, ett globalt forskningsprojekt som mätt värderingar i 40 års tid, visar att de invandrare från utomeuropeiska länder som svarat i undersökningen, har en större stolthet för Sverige än den svenska populationen som helhet.

Se hur nationaldagen firades och hör några Eskilstunabor reflektera över nationaldagen och svenskheten i klippet ovan.

Det var kärleken till maken Roger och sonen Jean som tog Cynthia Fares till Sverige. Foto: Lisa Selander/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.