Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de långa broar som planeras i närheten av Nyköping samt utformningen av stationen vid Skavsta flygplats. Foto: Trafikverket

Så föreslås Ostlänken kopplas ihop med Skavsta

Uppdaterad
Publicerad

Nu bjuder Trafikverket in till samråd gällande den fjärde och sista sträckan genom Nyköpings kommun. Medborgarna har fram till den 2 mars på sig att tycka till om förslaget.

Vid samrådet släpps nya detaljer till allmänheten gällande den planerade järnvägens utformning. Hela sträckan finns att se i en videoanimation på Trafikverkets hemsida.

– Av de sträckor som går genom Nyköpings kommun så innehåller ju den här flera intressanta passager. Det är den del av sträckan som ligger närmast tätbebyggt område, säger Jonas Nimfelt, projektledare på Trafikverket.

Det rör sig bland annat om en 900 meter lång bro över Svärtaåns dalgång och utformningen av sammankopplingen med bibanan in till Nyköping och samt hur stationen vid Skavsta flygplats kan komma att se ut.

I videon ovan kan du se delar av sträckan från Trafikverkets animation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer