Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger Sara Fröbohm från räddningstjänsten tre tips på hur boenden i lägenheter bör agera vid en brand i huset. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så ska du göra om det brinner i ett lägenhetshus

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten får flera lägenhetshus i Nyfors i Eskilstuna kommun besök av räddningstjänsten. Det är brandmännen som åker på turné med fokus på att öka boendes kunskap om brandsäkerhet i just flerfamiljshus.

I klippet ger Sara Fröbohm, utbildningssamordnare på räddningstjänsten i Eskilstuna, tre tips hur boende ska agera om det börjar brinna i ett lägenhetshus.

Till Nyfors i Eskilstuna larmas räddningstjänsten frekvent om bränder i lägenhetshus. Genom att göra hembesök hos boende i området hoppas räddningstjänsten att kunskapen om brandsäkerhet ska öka.

Varför väljer ni att fokusera just på lägenhetshus?

– Vi ser att det sker många brandtillbud i flerbostadshus. Det kan bli väldigt stora konsekvenser av en brand, eftersom många bor där, säger utbildningssamordnare Sara Fröbohm.

Räddningstjänsten i Eskilstuna har sedan 2017 genomfört hembesök till boende i lägenheter men under pandemin pausades arbetet. Nu är de återigen igång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet