Projektledaren Karl Tuikkanen ger några exempel på vad kommunen vill bygga i områdena. Foto: SVT

Så kan Lagersberg, Råbergstorp och Fröslunda utvecklas

Uppdaterad
Publicerad

För att råda bot på bostadsbristen och stärka Eskilstuna som helhet, vill kommunen nu att invånarna ska tycka till om ett förslag på hur man kan utveckla Lagersberg, Råbergstorp och Fröslunda.

Under tisdagen presenterades en ny plan för hur kommunen ska utvecklas de närmaste åren.

Bakgrunden är att Eskilstuna är en av Mälardalens snabbast växande kommuner. Kommunens målsättning är att möjliggöra 600 nya bostäder, 500 företag och 300 nya arbetstillfällen årligen fram till 2030.

Eskilstuna

Stora avstånd ett problem

För att klara detta pågår planering i flera prioriterade stadsdelar – däribland Lagersberg, Råbergstorp och Fröslunda.

– En av de största utmaningarna vi har är att vi behöver bygga fler bostäder på grund av bostadsbristen, säger Karl Tuikkanen, projektledare på kommunens utvecklingsenhet.

Han menar att en del av problemet är de stora avstånden som finns mellan stadsdelarna med otydliga offentliga rum som gör att det kan upplevas som otryggt att vistas i områdena.

Invånarnas åsikter

Den nya utvecklingsplanen finns nu ute för allmän beskådning, och kommunen vill gärna ha in synpunkter från personer som bor där om vad de vill se för förändringar framöver.

Kommunen kommer även efter sommaren att hålla i workshops och anordna möten för allmänheten.

Efter detta ska politikerna i nämnden ta beslut om vad som praktiskt kan genomföras och hur det ska finansieras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet