Cathrine Mellgren, distributionsområdeschef vid Postnord i Eskilstuna, tror att man kommer att klara av den stora mängder paket som ska levereras. Foto: SVT/TT

Så ska Postnord undvika nytt paketkaos

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra årets paketkaos så har Postnord i Eskilstuna tagit in extrapersonal för att förstärka bemanningen inför årets e-handelfest: Black Friday.

– Vi har tagit in externa åkare, som kör åt oss från måndag och fram till 4 januari, säger Cathrine Mellgren, distributionsområdeschef vid Postnord i Eskilstuna.

Inför Black Friiday och julhandeln har Postnord i Eskilstuna anställt 10 personer utöver de ungefär 120 personer som jobbar där för att klara av att dela ut alla paket i tid.

Nya ombud

Vissa kommer även att börja hämta sina paket på Postnord istället för på sitt vanliga postombud.

– För att postombuden ska klara alla volymer har vi tagit beslut på att ta in två postnummer här i företagscentret, säger Cathrine Mellgren.

Förra året ökade näthandeln med 50 procent på Black Friday och PostNords prognos är att över 900 000 paket kommer att passera genom paketterminalerna efter helghandeln.

”Kan bära bildäck”

Och många paket har blivit mycket tyngre, det berättar postombudet Eva Lena Uddin som arbetat på Postnord sen 1986.

– Det har blivit mycket tyngre paket under de sista åren så det ger lite skador till och från. Vi kan bära alltifrån bildäck till bromsklossar, det är tungt, säger hon.

Postombudet Eva Lena Uddin berättar att trycket ökat på Postnord i Eskilstuna under de senaste dagarna. Foto: SVT

”Får inte lika mycket skäll”

Förtroendet för Postnord är lågt efter förra årets paketkaos. Men Eva Lena ser ändå en attitydförändring hos många kunder.

– Vi får inte lika mycket skäll som för ett halvår sen, vi är glada här så man kan inte bli annat än glad när man kommer hit, säger hon.

Läget på Postnord i Eskilstuna:

Tidigare har Postnord i Eskilstuna haft stora problem med för dålig bemanning och en hög sjukfrånvaro.

Man anmäldes till Arbetsmiljöverket under förra hösten. I anmälan framkom det att personalen haft en för hög arbetsbelastning och att de inte hunnit göra sina arbetsuppgifter.

Ledningen säger att läget nu har förbättrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.