Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur majoriteten i Strängnäs vill styra kommunen under den kommande mandatperioden. Foto: SVT

Så vill majoriteten styra Strängnäs – utifrån tre punkter: ”Sätter högre krav på oss politiker”

Publicerad

Under måndagen presenterade majoriteten i Strängnäs hur de vill styra kommunen under den kommande mandatperioden. I stället för en lång lista med målsättningar blev det istället tre punkter på ett A4 som fick sammanfatta kommunens största prioriteringar.

– Syftet är att inte skapa ett dokument som hamnar i korseld med alla de beslut som vi fattar i en kommun, så vi har försökt att vara tydliga med våra prioriteringar, säger kommunstyrelsens ordförande, Jacob Högfeldt (M).

De områden som majoriteten väljer att lyfta fram är skolan, tryggheten och omställning för klimat och livsmiljö. Att listan är kortfattad gör det enklare att se om vi i majoriteten har följt upp våra prioriteringar om fyra år, menar kommunalrådet Anders Härnbro (S).

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

– Det sätter både högre krav på oss politiker i majoriteten och blir tydligare vad vi tycker tillsammans är det viktigaste sakerna, säger han.

Hör mer om förändringarna i Strängnäs i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Mer i ämnet