SSAB: ”Säkerhetsrisk med stressade förare”

Publicerad

Varje dag kommer närmare 40 lastbilar till SSAB i Oxelösund för att hämta plåt. Företaget vidtar nu en rad åtgärder för att öka säkerheten och göra utlastningen effektivare.

Företaget har infört ett nytt inregistreringssystem för hållbara transporter. Systemet innebär att förarna själva registrerar sig för en lastning på SSAB:s område.

Förarna får samtidigt information om vilka trafik- och säkerhetsregler som gäller på lastningsområdet.

– Eftersom vi har närmare 40 lastbilar per dag som hämtar plåt så kunde vi se att det fanns en säkerhetsrisk med alltför stressade och utarbetade förare. Därför har vi arbetat fram systemet för ankomstregistrering vilket ökar säkerheten och samtidigt förbättra arbetsförhållandena för både förare och SSAB-medarbetare, säger Joakim Norén, ansvarig för Customer Care på SSAB i Oxelösund.

Tillgång till elstolpar

Det nya inregistreringssystemet begränsar antalet lastbilar som kan lasta samtidigt.

Förarna får även tillgång till elstolpar som ger värme och el i hytten i stället för att låta motorn  stå på tomgång. De har  även tillgång till truckstopanläggningen som finns på området. Där finns det toalett, dusch och ett uppehållsrum med pentry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.