Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur oppositionspolitikerna Christine Hallinder (SD) och Emma Dahlin (M) vill göra för att få ner bidragstagandet i Flens kommun. Foto: Fanny Asplund/SVT

Så vill oppositionspolitiker sätta stopp för bidragsberoendet i Flen

Publicerad

Hårdare krav på bidragstagare och jobbreform. Det är förslag från Sverigedemokraterna respektive Moderaterna i Flen för att få fler i egen försörjning i kommunen.

Under 2021 hade Flen högst andel bidragstagare i Sörmland och var en av kommunerna i hela Sverige som låg högst.

Den styrande koalitionen i Flen har inte lyckats med att få ut fler i egen försörjning, vilket var ett av målen för mandatperioden. Både Moderaterna och Sverigedemokraterna, som är de två största oppositionspartierna, tycker att det är ett misslyckande.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

”Alarmerande siffror”

– Jag tänker framförallt att det både för individen och samhället är ett misslyckande att det är så många i dag som är beroende av bidrag för sin försörjning, säger oppositionsrådet Emma Dahlin (M).

– Det är alarmerande siffror som vi måste få bukt med och det har ju faktiskt varit så här i flera år nu, säger Christine Hallinder, gruppledare för Sverigedemokraterna.

I klippet ovanför lägger Emma Dahlin (M) och Christine Hallinder (SD) fram sina förslag för att få bukt med problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Mer i ämnet