Mimmi Larsson är en av Eskilstuna United spelare som tar plats i damlandslaget. Foto: TT

Sex Eskilstuna United-spelare med i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Svenska fotbollförbundet sin trupp inför landskamperna för damerna som ställs mot USA och Skottland. Bland de uttagna finns det sex spelare från Eskilstuna United.

I sommar spelar damlandslaget EM-slutspel i Holland. Inför de nästa två landskamperna har totalt 27 spelare tagits ut och Emelie Lundberg, Nathalie Björn, Hanna Glas, Petra Andersson, Mimmi Larsson och Olivia Schough från Eskilstuna United tar plats i truppen.

Som vanligt finns även målvakten Hedvig Lindahl, med rötterna i Vingåkers kommun, med i truppen. Lindahl kommer dock inte spela någon av matcherna på grund av ett skadat finger.

Tuff match mot USA

Den 8 juni spelar Sverige mot USA på Gamla Ullevi i Göteborg. Förbundskapten Pia Sundhage förväntar sig att matchen kommer bli tuff och säger bland annat att det är viktigt att vara effektiva mot sådana lag.

Den 13 juni ställs landslaget mot Skottland och den matchen spelas i Växjö på Myresjöhus Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.