Michaela Arvidsson har bytt Skillingaryd mot Eskilstuna. Foto: SVT

Siktar mot OS – i skytteparadiset

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Arvidsson tillhör landets bästa luftgevärsskyttar. I höstas flyttade hon från Småland till Eskilstuna för att ta det sista steget mot drömmen – OS i Rio.

– Jag testade skytte under en prova-på-dag i skolan för elva år sedan och blev fast, säger Michaela Arvidsson från Skillingaryd.

Det visade sig snabbt att småländskan Michaela Arvidsson hade en unik talang för luftgevärsskytte. Hon avancerade snabbt uppåt i rankinglistorna och är idag som 21-åring en av de främsta landslagsskyttarna och i höstas flyttade hon till Eskilstuna för att kunna nyttja en av landets absolut bästa skyttebanor i Munktellarenans källare.

Sportfredag

– Den är topp fem i Sverige och jag valde den också utifrån stadens geografiska läge, säger Michaela Arvidsson.

Får SOK-stöd

Studier på högskolan på 50 procent kombineras med skyttet och det är möjligt tack vare en eftertraktad plats i SOK:s topp- och talangprogram.

– Det finns ju tyvärr inte så mycket till inkomster i denna idrott så utan stödet hade det varit omöjligt, säger hon.

På god väg mot sin dröm

I våras tog hon en så kallad kvot-plats i Sveriges trupp till OS i Rio de Janeiro i augusti. Det ger henne inga garantier att få åka dit, men om skyttet under våren och sommaren går bra, har hon väldigt goda chanser. Att nå dit är det givna målet just nu.

– OS är det störsra för en skytt. Det finns inget större än det, säger Michaela Arvidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sportfredag

Mer i ämnet