Shukri Rashid stod utanför boendet när männen kom dit på tisdagskvällen.

Boende på Mälarblick: ”Man blir rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Säkerheten skärps nu på Mälarblick i Strängnäs efter att ett 40-tal främlingsfientliga personer dök upp utanför asylboendet på tisdagskvällen.

– Vi kommer att sätta in fler vakter, och vi har informerat både kommunledningen och Migrationsverket, säger platschef Anders Hedqvist till SVT.

Det var vid 19.30-tiden som en stor grupp främlingsfientliga personer samlades utanför Mälarblick.

asylhot i sörmland

Enligt polisen gjorde de bland annat Hitlerhälsningar.

Satte upp banderoller

Personerna försvann ganska snabbt, men på väg därifrån började de sätta upp banderoller med rasistiska budskap i närheten som togs ner av personal på Mälarblick.

Med tanke hände i går och vad som hänt i Sverige under hösten, är du orolig?

– Det är klart man är orolig.

– Det är därför säkerheten är vår högsta prioritet. Vi ser till att göra brandronderingar, vi har utbildad personal, brandsäkerheten är enormt viktig för oss, säger Anders Hedqvist.

”Man blir rädd”

Shukri Rashid bor på Mälarblick och stod utanför boendet när männen kom dit. Han berättar att männen var otrevliga, skrek fula ord och att han och de andra blev uppmanade att gå in.

– Man blir rädd, för de här killarna var arga, och det bor ju faktiskt barn här också, säger Shukri Rashid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

asylhot i sörmland

Mer i ämnet