Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen höll de nya ägarna av Skavsta flygplats, Arlandastad Group AB, presskonferens. I klippet berättar vd:n Dieter Sand om vad det nya ägarskapet innebär. Foto: Robin Persson/SVT

Nya vd:n om Skavsta flygplats: ”En oslipad diamant”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kom beskedet att fastighetsbolaget Arlandastad Group AB blir nya ägare av Skavsta flygplats. Vd:n Dieter Sand är förtegen om vad delägarskapet innebär för flygplatsen och förklarar att de nu ska börja planera tillsammans med Nyköpings kommun.

– För oss innebär det fantastisk potential och stora möjligheter. Att dels få komma till en ny geografi och dels ha hittat en ny, som vi säger, oslipad diamant, säger han.

Även om Dieter Sand inte delade med sig av några specifika detaljer under onsdagens presskonferens bekräftade han att flygtrafikdriften kommer att utvecklas på ett eller annat sätt.

– Den är väldigt väldigt viktig för att bygga upp områdesverksamhet runt själva flygplatsen.

Nyköping om delägarskapet i Skavsta flygplats

Nyköpings kommun kommer fortsatt att äga 9,9 procent av flygplatsen.

– Flygplatsens utvecklingen är viktig för kommunen, regionen och även nationellt. Då är det är bra att vi är med som en part, inte minst när det gäller planfrågor där kommunen har mycket inflytande, säger kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S).

I klippet hör du Dieter Sand bland annat berätta vem man vill se som styrelseordförande för flygplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer