Skolor i Flen föreslås läggas ned

Uppdaterad
Publicerad

Ekbackens skola i Sparreholm och Kyrkskolan i Mellösa läggs ned.

Det föreslås i utredningen om den framtida skolorganisationen i Flen.

Ekbackens skola kan kommas att läggas ned till hösten 2014, medan det för Kyrkskolans del ännu inte finns någon tidsplan.

Eleverna ska i stället flyttas till Malmaskolan i Malmköping och Bruksskolan i Hälleforsnäs. Den sistnämnda behöver dock byggas om innan den kan ta emot fler elever.

Gemensamt högstadium

Den nya skolorganisationen innebär enligt förslaget att det blir fyra skolor i kommunen för förskoleklass till årskurs 6.

Samtidigt skapas en ny gemensam högstadieskola för alla kommunens årskurs 7-9-elever.

Förslaget om ny skolstruktur är en del i Skolprojektet, som har till syfte att höja kvaliteten på skolan i Flen.

”Resurseffektivisering”

”Förslaget innebär en tydlig resurseffektivisering i kombination med en upprustning av de skolor som nu får ett nytt utbildningsuppdrag”, skriver kommunen på sin webbplats.

I dag lämnades förslaget över för politisk behandling till barn- och utbildningsnämndens möte nästa torsdag.

Innan maj föreslås kommunstyrelsen, i samråd med barn- och utbildningsnämnden och Flens Kommunfastigheter, återkomma med en kostnadsberäkning och förslag till tidplan för förändringarna.

Här kan du läsa mer om Skolprojektet.

Mer om detta i kvällens sändningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.