SN:s sportchef Tomas Larsson före Erik Skoglunds match mot Callum Smith i Liverpool i september. Foto: Privat

SN:s sportchef om Skoglund: ”Han har levt boxning varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Ända sedan Erik Skoglund var 14 år har Södermanlands Nyheters sportchef Tomas Larsson följt Nyköpingssonens karriär.

– Jag känner väldigt mycket med Erik. Han har levt boxning varje dag de senaste tio åren och varit helt fokuserad på att bli bäst i världen, säger han.

När SN:s Tomas Larsson nåddes av nyheten om att boxaren Erik Skoglund drabbats av en hjärnblödning blev han chockad.

– Man har varit mentalt förberedd på att det kan hända allvarliga skador i alla matcher, men inte på ett lugnt träningspass. Speciellt nu under lågsäsongen tar man det ganska lugnt och han tar i princip aldrig emot hårda slag mot huvudet, säger han.

”Bli bäst i världen”

Tomas Larsson har bevakat flera av Eriks Skoglunds matcher genom åren.

– Jag känner väldigt mycket med Erik. Han har levt boxning varje dag de senaste tio åren och varit helt fokuserad på att bli bäst i världen. Men det viktigaste nu är givetvis att han blir återställd och kan få ett normalt liv.

Minns två matcher

Av alla Skoglunds prestationer minns Tomas Larsson särskilt två oförglömliga matcher.

– Han har bara varit nedslagen två gånger. När han tog EU-titeln mot dansken Lolenga Mock var det andra gången han fick ta räkning och när han kom tillbaka i den matchen var nog den bästa prestationen han gjort i sin karriär. Sedan var det den senaste matchen mot Callum Smith, en match där kanske två av världens bästa boxare möttes på en oerhört hög nivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.