Sopbilen bärgades på morgonen. Foto: Robin Persson/SVT

Sopbil exploderade efter tankning

Uppdaterad
Publicerad

En sopbil i Katrineholm hade tankats och var på väg till garaget när den plötsligt exploderade. Den har läckt gas hela natten och bärgningsarbetet pågår för fullt.

Flera personer larmade polisen och räddningstjänsten om en stor explosion, som hade hörts i korsningen av Åsporten och Eriksbergsvägen i Katrineholm.

”Kraftfull explosion”

Klockar var tio under tisdagskvällen och en sopbil var på väg till garaget efter att precis ha tankats med biogas.

– På väg till garaget exploderar ena biogastanken och det var en ganska kraftfull explosion, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Två personer satt i bilen

Det färdades två personer i bilen.

– De var självklart skärrade men fick inga fysiska skador. Det var tur också att ingen annan stod bredvid bilen, säger Eric Björkholm.

Biogas läckte ut

Bilens framruta hade gått sönder av explosionen och gasen läckt ut. Korsningen där olyckan hade inträffat hölls avspärrad under natten medan vägen sanerades. Sopbilen bärgades under morgonen.

Polisen har inga misstankar om brott och en anmälan om trafikolycka utan misstankar om brott är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.