I flerfamiljshuset där explosionen inträffade bor en person som misstänks ha hjälpt till vid skjutningarna i Nyköping förra året. Foto: Lars Adolfsson, SVT

Sprängning kan ha kopplingar till våldsdåd i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen inträffade en explosion vid ett flerfamiljshus i Strängnäs. Det är oklart vem sprängningen var riktad mot, men en person med koppling till adressen är misstänkt för medhjälp till skjutningar i Nyköping.

I augusti förra året inträffade tre grova våldsdåd i Nyköping inom loppet av några dagar; två skjutningar och en sprängning. Nyligen åtalades en 16-åring från Strängnäs kommun misstänkt för skjutningarna, som rubriceras som mordförsök.

En person med koppling till adressen i Strängnäs där explosionen inträffade figurerar i den utredningen, och är misstänkt för medhjälp. Personen är dock inte åtalad i målet.

Explosion i Strängnäs

En annan person med koppling till adressen där det exploderade har tidigare dömts för grov misshandel och rån i Strängnäs ihop med den 16-åring som nu är åtalad för skjutningarna i Nyköping.

Polisen: Kan inte uteslutas

Polisen har inte bekräftat vem eller vilka som var måltavlan för tisdagens sprängdåd.

De vill inte heller säga om det finns några kopplingar till våldsvågen i Nyköping.

– Det är ingenting vi kan kommentera i det här skedet, men inte heller något vi utesluter, säger Angelica Forsberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se filmen från skjutningen i Nyköping i slutet av augusti. Varning för obehagliga bilder. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Strängnäs

Mer i ämnet