Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Era Kapilashrami på tre frågor om hur det är att jobba på SSAB i Oxelösund. Foto: SVT

SSAB i Oxelösund rustar inför framtiden – letar efter personal till stålverket

Uppdaterad
Publicerad

Stålverket i Oxelösund går på offensiven och vill få fler att få upp ögonen för en av Sörmlands största privata arbetsgivare. Till sommaren behöver företaget hundratals vikarier och planerar även att rusta inför framtiden.

Förändringens vindar blåser på stålverket i Oxelösund. Inom några år hoppas bolaget ha kunnat pensionera masugnarna för att i stället smälta stål med stora mängder elektricitet och börja producera ett fossilfritt stål.

Platschef Era Kapilashrami menar att stålet i alla avseenden är en framtidsbransch som borde locka allt fler. Ett stort bolag som SSAB har också behov av många olika yrkeskategorier från ingenjörer och elektriker till administratörer och logistikkunniga.

– Vi behöver flera olika sorters kompetenser inom en massa olika yrken, säger hon.

400 sommarvikarier

Till sommaren öppnas dörrarna för den yngre generationen när 400 vikarier ska in i verksamheten.

– Semestervikarier är oerhört värdefulla då de hjälper oss att hålla igång produktion när en stor del av den ordinarie personalen är ledig. Dessutom för de in ny energi till gemenskapen och det är uppskattat, säger Anders Storman, på SSAB:s HR-avdelning.

I klippet svarar platschef Era Kapilashrami på tre frågor om hur det är att jobba på stålverket i Oxelösund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.