Domen mot Facebook-gruppen Stå upp för Sveriges administratör skulle ha meddelats den 22 maj, men blev uppskjuten. Den väntas i stället komma på tisdagsförmiddagen. Foto: Otilia Bogen, SVT

Stå upp för Sverige-dom skjuts upp för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången har domen i det uppmärksammade Stå upp för Sverige-fallet skjutits upp, berättar Eskilstuna tingsrätt.

Domen skulle ha meddelats under tisdagen men skjuts fram, för tredje gången, till den 25 juni. Tidigare har orsaken varit att tingsrätten inte har hunnit med, nu är det även bekräftat att detsamma gäller när domen nu skjuts upp igen.

– Vi har inte hunnit med. Vi har för mycket att göra och för lite personal, säger rådmannen Lars Magnusson.

Det är ännu oklart om domen kommer att skjutas upp ytterligare.

– Jag kan inte garantera det, men som läget ser ut just nu bör den ges den 25 juni. Vi har så mycket att göra och vissa saker måste tas före andra. Det är prioritering som gäller när man har för mycket att göra.

Det är en 52-årig man från Eskilstuna som står åtalad enligt lagen för elektroniska anslagstavlor. Åklagaren menar att mannen, som administratör för Facebook-gruppen Stå upp för Sverige, var skyldig att ta bort kommentarer som andra användare i gruppen skrivit som utgör hets mot folkgrupp.

Mannen själv förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.