Guldtackan på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Städerska stal guldtacka och smycken hos kunder

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Gnesta döms för att ha stulit olika smycken för totalt över 100 000 kronor i bostäder när hon var där för att städa.

SVT Sörmland har tidigare rapporterat om att kvinnan åtalats för flera fall av grov stöld efter misstanke om att hon stulit bland annat en guldtacka och andra smycken i samband med att hon besökte bostäder för att utföra städtjänster. Merparten av de utsatta kunderna är bosatta i Trosa.

Nu har Nyköpings tingsrätt avgjort ärendet och dömer kvinnan till skyddstillsyn. Hon har erkänt brott.

Enligt domen är hon tidigare ostraffad och ska genomgå ett särskilt behandlingsprogram inom Frivården för att minska risken att hon återfaller i brott.

Pantsatte stöldgodset

En 46-årig man som pantsatt de stulna föremålen i pantbank döms för häleri. Själv nekar mannen till brott och har hävdat att han inte visste att det handlade om stöldgods.

Mannen förekommer sedan tidigare under 10 avsnitt i belastningsregistret för olika trafikbrott. Förutom häleri döms han även för ett fall av grovt rattfylleri, som han erkänt. Tingsrätten dömer mannen till två månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.